“Ik ben geboren uit de zee, echt waar! Geloof je me niet? Heb jij dan eelt op je handen en op je ziel net als een échte zeeman?”

Heb jij zin in een stoer zeemansverhaal? Laat je meenemen in de geïllustreerde wereld van een echte zeemans dochter. Zeemansliederen worden uit volle borst gezongen, een bijzondere visvangst wordt binnengehaald en er zijn vaders die zwijgen, omdat ze nu eenmaal zeeman zijn.

In deze autobiografische voorstelling duiken we in de herinneringen van theatermaker Mayke Roels die is opgegroeid met de zeewereld om haar heen. Samen met illustrator Heléne Binder en muzikant Ischa den blanken brengt ze door middel van tekeningen en muziek haar herinneringen tot leven, maar komt ze erachter dat haar verlangen groter is dan de werkelijkheid. Een voorstelling waarin het missen van een van je ouders centraal staat.

Vaar je met ons mee?

Deze voorstelling is een samenwerking van Het Laagland & Via Zuid.

Leeftijd vanaf 7 jaar.

Concept, illustraties & spel: Heléne Binder
Concept, tekst & spel: Mayke Roels
Muziek, tekst & spel: Ischa den Blanken
Technisch ontwerp: Thierry Wilders
Techniek: Carlo Lenssen
Kostuums: Sanne Puyk
Coaching: Sybrand van der Werf & Kirsten Prop
Productie: Maartje Königs-Austen
Dank aan: Inèz Derksen
Foto’s: Joost Milde

Foto’s gemaakt door Joost Milde

“Ik ben geboren uit de zee, echt waar! Geloof je me niet? Heb jij dan eelt op je handen en op je ziel net als een échte zeeman?” Heb jij zin in een stoer zeemansverhaal? Laat je meenemen in de geïllustreerde wereld van een echte zeemans dochter. Zeemansliederen worden uit volle borst gezongen, een bijzondere […]