Nieuws

WijkZone #1

WijkZone #1 speelt zich af in de grootste wijk van Geleen: Lindenheuvel. Van augustus tot november 2019 zijn theatermakers Mayke Roels, Heléne Binder en Ischa den Blanken in deze oude mijnwerkerswijk op zoek naar onvertelde verhalen. Centraal daarbij staat het thema ‘opgroeien’; over gekoesterde jeugdherinneringen, vormende momenten en uiteindelijk belanden waar je nu bent.

Mayke, Heléne en Ischa werkten dit thema in 2018 al uit in hun voorstelling Het Meisje en het Water. Deze voorstelling handelt rond Mayke’s persoonlijke herinneringen aan haar schippersvader en hoe ze zich verhoudt tot zijn groeiende afwezigheid. Tijdens WijkZone #1 spelen de drie makers de voorstelling op verschillende plekken in de wijk. Zo dient Mayke’s persoonlijke verhaal als impuls voor nieuwe gesprekken waarin wijkbewoners worden uitgenodigd hun eigen verhalen te delen.

Eindbestemming van die verhalen is een theatrale expositie. “Eigenlijk restaureren we daarmee herinneringen; we kleuren ze ook een beetje in, maar bovenal willen we ze in volle pracht teruggeven aan de wijk”, aldus de drie makers.

Volg dit project op de Facebookpagina https://www.facebook.com/wijkzone1/