Hallo!

Ik ben Heléne en werkzaam als theatermaker, performer en illustrator.
In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur, en ontwikkelde me tijdens deze studie ook als fysiek acteur en begon ik met mijn zoektocht naar manieren om mijn illustraties te combineren binnen mijn werk. 

 
Theater
Fysieke voorstellingen waarin ik met amateurs en professionals werk. Ik ga via improvisaties op zoek naar naar de kracht en worsteling van de mens. Zo maakte ik mijn afstudeervoorstelling Echo samen met mijn moeder rondom het thema vergankelijkheid. 
Op dit moment ben ik bezig met de voorbereidingen voor de voorstelling Het meisje & het water waar ik samen met theatermaakster Mayke Roels haar verhaal van haar relatie met haar vader ga vertellen. In december zal dit in Sittard op Winterzone spelen i.s.m. Het Laagland en Via Zuid. 

 
Illustraties
Binnen mijn beeldend werk vereenvoudig ik de werkelijkheid. Ik probeer in mijn illustraties op zoek te gaan naar het grensgebied waar contouren zichtbaar blijven, maar de fantasie geprikkeld wordt er een eigen invulling aan te geven. 
Zowel bij mijn expositie Thuis in Noord  als Ik en mijn omgeving speelt het thema thuis een grote rol, 
 
Intressante makers met voorstellingen en/of tentoonstellingen die mij inspireren:
Robin de Puy (Randy) , kabinet k(Horses), Schweigman& (Wiek), Schwalbe (Schwalbe zoekt massa), Hotel Modern, Villa Zebra, Alex van Warmerdam, film Matterhorn…